Light Style© by Fisana

Jump to content


Photo

ERROR: FCollada build failed


  • Please log in to reply
28 replies to this topic

#1 Louis_marie_c

Louis_marie_c

    Discens

  • Community Members
  • Pip
  • 17 posts

Posted 30 December 2011 - 06:18 PM

g++ -fvisibility=hidden -W -Wall -Wno-unused-parameter -Wno-unused-function  -fPIC  -fno-strict-aliasing -O0 -g -D_DEBUG -DRETAIL -IFCollada `pkg-config libxml-2.0 --cflags` -MD -MF output/debug/FCollada/FUtils/FUXmlDocument.d -c FCollada/FUtils/FUXmlDocument.cpp -o output/debug/FCollada/FUtils/FUXmlDocument.o
FCollada/FUtils/FUXmlParser.cpp
g++ -fvisibility=hidden -W -Wall -Wno-unused-parameter -Wno-unused-function  -fPIC  -fno-strict-aliasing -O0 -g -D_DEBUG -DRETAIL -IFCollada `pkg-config libxml-2.0 --cflags` -MD -MF output/debug/FCollada/FUtils/FUXmlParser.d -c FCollada/FUtils/FUXmlParser.cpp -o output/debug/FCollada/FUtils/FUXmlParser.o
make: *** No rule to make target `output/debug/FColladaPlugins/FArchiveXML/FArchiveXML.o', needed by `output/libFColladaSD.a'.  Stop.
make: *** Waiting for unfinished jobs....
FCollada/FUtils/FUXmlWriter.cpp
g++ -fvisibility=hidden -W -Wall -Wno-unused-parameter -Wno-unused-function  -fPIC  -fno-strict-aliasing -O0 -g -D_DEBUG -DRETAIL -IFCollada `pkg-config libxml-2.0 --cflags` -MD -MF output/debug/FCollada/FUtils/FUXmlWriter.d -c FCollada/FUtils/FUXmlWriter.cpp -o output/debug/FCollada/FUtils/FUXmlWriter.o
ERROR: FCollada build failed

I tried to compile 0AD on my Mac 3 times but everytime i've this error and i don't know how i can fix that. Anyone can help me ? Thanks
I put all the line in the attachment file to help you

(Excuse me for the bad english i'm french :))

Attached Files


Edited by Louis_marie_c, 30 December 2011 - 06:29 PM.

  • 0

#2 historic_bruno

historic_bruno

    Primus Pilus

  • WFG Programming Team
  • 2,485 posts

Posted 30 December 2011 - 10:46 PM

Have you tried ./clean-workspaces.sh?
  • 0
Ben Brian [ aka historic_bruno ]

Wildfire Games Programmer
Contact me: ben [at] wildfiregames [dot] com

#3 Louis_marie_c

Louis_marie_c

    Discens

  • Community Members
  • Pip
  • 17 posts

Posted 30 December 2011 - 10:49 PM

Have you tried ./clean-workspaces.sh?


Thanks for the reply i tried and i've this

/clean-workspaces.sh 
Cleaning bundled third-party dependencies...
/Users/me/0ad/build/workspaces/clean-workspaces.sh: line 13: cd: ../../libraries/spidermonkey: No such file or directory
/Users/me/0ad/build/workspaces/clean-workspaces.sh: line 14: cd: ../../libraries/spidermonkey: No such file or directory
/Users/me/0ad/build/workspaces/clean-workspaces.sh: line 15: cd: ../../libraries/nvtt/src: No such file or directory
Cleaning Premake4
Cleaning build output...

Done. Try running update-workspaces.sh again now.


  • 0

#4 Yves

Yves

    Primus Pilus

  • WFG Programming Team
  • 1,027 posts

Posted 30 December 2011 - 10:56 PM

/Users/me/0ad/build/workspaces/clean-workspaces.sh: line 13: cd: ../../libraries/spidermonkey: No such file or directory
/Users/me/0ad/build/workspaces/clean-workspaces.sh: line 14: cd: ../../libraries/spidermonkey: No such file or directory

Are you sure the sources are complete? Did you get them from subversion?
  • 0

#5 Louis_marie_c

Louis_marie_c

    Discens

  • Community Members
  • Pip
  • 17 posts

Posted 30 December 2011 - 11:02 PM

Are you sure the sources are complete? Did you get them from subversion?


I get them with this command line (svn co http://svn.wildfireg...ublic/ps/trunk/ 0ad) and tried to compile and i've this result



  • 0

#6 Yves

Yves

    Primus Pilus

  • WFG Programming Team
  • 1,027 posts

Posted 30 December 2011 - 11:03 PM

try running
svn up
in /Users/me/0ad
  • 0

#7 Louis_marie_c

Louis_marie_c

    Discens

  • Community Members
  • Pip
  • 17 posts

Posted 30 December 2011 - 11:10 PM

Thank you for the time is now to restore files I'll let you know
  • 0

#8 Louis_marie_c

Louis_marie_c

    Discens

  • Community Members
  • Pip
  • 17 posts

Posted 30 December 2011 - 11:21 PM

After svn up and clean-workspaces the compilation failed again with the same error

ERROR: FCollada build failed

And i don't know why Posted Image
  • 0

#9 Yves

Yves

    Primus Pilus

  • WFG Programming Team
  • 1,027 posts

Posted 30 December 2011 - 11:52 PM

Hmm I don't know exactly what the problem is and I'm still trying to find it out... but you could run clean-workspaces.sh again and then
update-workspaces.sh -j1

in the meantime and post the output.
This could probably also solve the problem.
  • 0

#10 Louis_marie_c

Louis_marie_c

    Discens

  • Community Members
  • Pip
  • 17 posts

Posted 31 December 2011 - 12:17 AM

Hmm I don't know exactly what the problem is and I'm still trying to find it out... but you could run clean-workspaces.sh again and then

update-workspaces.sh -j1

in the meantime and post the output.
This could probably also solve the problem.


I tried your solution but i've the same result

this is the last few lines


g++ -fvisibility=hidden -W -Wall -Wno-unused-parameter -Wno-unused-function  -fPIC  -fno-strict-aliasing -O0 -g -D_DEBUG -DRETAIL -IFCollada `pkg-config libxml-2.0 --cflags` -MD -MF output/debug/FCollada/FUtils/FUUri.d -c FCollada/FUtils/FUUri.cpp -o output/debug/FCollada/FUtils/FUUri.o
FCollada/FUtils/FUXmlDocument.cpp
g++ -fvisibility=hidden -W -Wall -Wno-unused-parameter -Wno-unused-function  -fPIC  -fno-strict-aliasing -O0 -g -D_DEBUG -DRETAIL -IFCollada `pkg-config libxml-2.0 --cflags` -MD -MF output/debug/FCollada/FUtils/FUXmlDocument.d -c FCollada/FUtils/FUXmlDocument.cpp -o output/debug/FCollada/FUtils/FUXmlDocument.o
FCollada/FUtils/FUXmlParser.cpp
g++ -fvisibility=hidden -W -Wall -Wno-unused-parameter -Wno-unused-function  -fPIC  -fno-strict-aliasing -O0 -g -D_DEBUG -DRETAIL -IFCollada `pkg-config libxml-2.0 --cflags` -MD -MF output/debug/FCollada/FUtils/FUXmlParser.d -c FCollada/FUtils/FUXmlParser.cpp -o output/debug/FCollada/FUtils/FUXmlParser.o
FCollada/FUtils/FUXmlWriter.cpp
g++ -fvisibility=hidden -W -Wall -Wno-unused-parameter -Wno-unused-function  -fPIC  -fno-strict-aliasing -O0 -g -D_DEBUG -DRETAIL -IFCollada `pkg-config libxml-2.0 --cflags` -MD -MF output/debug/FCollada/FUtils/FUXmlWriter.d -c FCollada/FUtils/FUXmlWriter.cpp -o output/debug/FCollada/FUtils/FUXmlWriter.o
make: *** No rule to make target `output/debug/FColladaPlugins/FArchiveXML/FArchiveXML.o', needed by `output/libFColladaSD.a'.  Stop.
ERROR: FCollada build failed




  • 0

#11 Yves

Yves

    Primus Pilus

  • WFG Programming Team
  • 1,027 posts

Posted 31 December 2011 - 12:24 AM

Does "svn up" only return "Revision 10836." or does it still download anything?
And does the file 0ad/libraries/fcollada/src/FColladaPlugins/FArchiveXML/FArchiveXML.cpp exist?
  • 0

#12 Louis_marie_c

Louis_marie_c

    Discens

  • Community Members
  • Pip
  • 17 posts

Posted 31 December 2011 - 11:03 AM

Does "svn up" only return "Revision 10836." or does it still download anything?
And does the file 0ad/libraries/fcollada/src/FColladaPlugins/FArchiveXML/FArchiveXML.cpp exist?


Yes svn up return Revision 10836 only

Updating '.':
À la révision 10836.

yes the file exist but isn't in the right place ...it was in 0ad/libraries/fcollada/FColladaPlugins/FArchiveXML/FArchiveXML.cpp

Edited by Louis_marie_c, 31 December 2011 - 12:13 PM.

  • 0

#13 Louis_marie_c

Louis_marie_c

    Discens

  • Community Members
  • Pip
  • 17 posts

Posted 31 December 2011 - 11:59 AM

OK now the game was compiled but the app folder was empty Posted Image

Here is the last few lines


ld: symbol(s) not found for architecture x86_64
collect2: ld returned 1 exit status
make[1]: *** [../../../binaries/system/test.app/Contents/MacOS/test] Error 1
make: *** [test] Error 2
ReplaceTerrain.cpp
SmoothElevation.cpp
TransformObject.cpp
Brushes.cpp
MiscState.cpp
ObjectSettings.cpp
Tools.cpp
Linking AtlasUI
ld: warning: ignoring file /System/Library/Frameworks//QuickTime.framework/QuickTime, file was built for unsupported file format which is not the architecture being linked (x86_64)


And the complete details are in the attached file

Attached Files


  • 0

#14 Yves

Yves

    Primus Pilus

  • WFG Programming Team
  • 1,027 posts

Posted 31 December 2011 - 04:05 PM

ld: warning: ignoring file /Library/Frameworks//OpenAL.framework/OpenAL, file was built for unsupported file format which is not the architecture being linked (x86_64)
ld: warning: ignoring file /System/Library/Frameworks//QuickTime.framework/QuickTime, file was built for unsupported file format which is not the architecture being linked 
Apparently it can't find those libraries in 64 bit version. That's either because there aren't any or because it doesn't look at the right place.
Can you find a 64 bit version of those Frameworks on your system? Use the "file"-command to determine the architecture of libraries and objectfiles.
Unfortunately I don't know the mac very well and don't have a lion-system to make any tests.
  • 0

#15 historic_bruno

historic_bruno

    Primus Pilus

  • WFG Programming Team
  • 2,485 posts

Posted 31 December 2011 - 05:18 PM

I also get the QuickTime warning but it doesn't seem to cause any problems. The OpenAL warnings are bad, what's the result of running uname -a?
  • 0
Ben Brian [ aka historic_bruno ]

Wildfire Games Programmer
Contact me: ben [at] wildfiregames [dot] com

#16 Louis_marie_c

Louis_marie_c

    Discens

  • Community Members
  • Pip
  • 17 posts

Posted 02 January 2012 - 12:26 PM

I also get the QuickTime warning but it doesn't seem to cause any problems. The OpenAL warnings are bad, what's the result of running uname -a?


With uname -a i've this

.local 11.2.0 Darwin Kernel Version 11.2.0: Tue Aug  9 20:54:00 PDT 2011; root:xnu-1699.24.8~1/RELEASE_X86_64 x86_64

  • 0

#17 Louis_marie_c

Louis_marie_c

    Discens

  • Community Members
  • Pip
  • 17 posts

Posted 02 January 2012 - 03:33 PM

I've modified a file on OpenAL Framework change ALCVoid by Void

And the first error has been corrected but now i've this


ld: symbol(s) not found for architecture x86_64
collect2: ld returned 1 exit status
make[1]: *** [../../../binaries/system/test.app/Contents/MacOS/test] Error 1
make: *** [test] Error 2
FillTerrain.cpp
FlattenElevation.cpp
PaintTerrain.cpp
PlaceObject.cpp
ReplaceTerrain.cpp
SmoothElevation.cpp
TransformObject.cpp
Brushes.cpp
MiscState.cpp
ObjectSettings.cpp
Tools.cpp
Linking AtlasUI
ld: warning: ignoring file /System/Library/Frameworks//QuickTime.framework/QuickTime, file was built for unsupported file format which is not the architecture being linked (x86_64)


And a new folder on 0ad/build/workspaces/ with all the xcodeproj files. I tried another compilation but like the last, the app is empty

Edited by Louis_marie_c, 02 January 2012 - 04:28 PM.

  • 0

#18 Yves

Yves

    Primus Pilus

  • WFG Programming Team
  • 1,027 posts

Posted 03 January 2012 - 09:42 AM

The output you posted does not contain the error messages.
Could you please post the entire output?
  • 0

#19 Louis_marie_c

Louis_marie_c

    Discens

  • Community Members
  • Pip
  • 17 posts

Posted 03 January 2012 - 10:52 PM

The output you posted does not contain the error messages.
Could you please post the entire output?


I put all the log in the file thanks for your help

Attached Files

  • Attached File  Log.txt   390.93KB   44 downloads

  • 0

#20 Yves

Yves

    Primus Pilus

  • WFG Programming Team
  • 1,027 posts

Posted 03 January 2012 - 11:24 PM

I put all the log in the file thanks for your help


Actually the same error is still present...
ld: warning: ignoring file /Library/Frameworks//OpenAL.framework/OpenAL, file was built for unsupported file format which is not the architecture being linked (x86_64)

  • 0