Light Style© by Fisana

Jump to content


Photo

Tree Cutting Bug?


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 Tomahawk

Tomahawk

    Tiro

  • Community Newbie
  • 1 posts

Posted 22 April 2012 - 06:13 AM

**Not sure how to post bugs so if this is wrong please tell me**

I have come across a bug (or maybe a deliberate feature?)
When (woman) gatherers are tasked on cutting down a tree they cut it down like they should
However if you try and put multiple (woman) gatherers on the same tree, they both do the cutting animation but only one collects wood
This means the other one just sits there doing nothing but looks like they are cutting the tree
I put (woman) because it works with the males
They can have multiple on the same tree and get steady resources
Was this intentional?
I am on the migration map

Edited by Tomahawk, 22 April 2012 - 06:27 AM.

  • 0

#2 Pureon

Pureon

    Primus Pilus

  • 0 A.D. Art Team
  • 3,508 posts

Posted 22 April 2012 - 08:46 AM

Thanks for the report :)

I can confirm the bug. The first female citizen to the tree will gather resources, however when a second is assigned to the tree she does not gather any resources until the first one moves to drop off her collected resources. The chopping animation does however play normally. When the first female citizen returns to the tree, she is now not able to gather because the second female citizen is gathering, but the chopping animation plays.

I tested using the latest svn version on the Acropolis II map.

Someone with more admin rights will move this to the correct forum ;)
  • 0

Pureon
0 A.D. Part time Designer / Texturer / 3D Artist
Contact email:
pureon{@}wildfiregames.com


#3 feneur

feneur

    Cartographer of imaginary worlds

  • 0 A.D. Project Leader
  • 7,627 posts

Posted 22 April 2012 - 10:57 AM

Someone with more admin rights will move this to the correct forum ;)

Done :)
  • 0

Erik Johansson [ aka feneur ]

Wildfire Games
Contact me: feneur@wildfiregames.com



Support Wildfire Games!


#4 k776

k776

    Centurio

  • Administrators
  • PipPipPipPipPip
  • 723 posts

Posted 22 April 2012 - 09:14 PM

I've added a ticket for this bug at http://trac.wildfire...com/ticket/1353
  • 0

Kieran P [ aka k776 ]


#5 historic_bruno

historic_bruno

    Primus Pilus

  • WFG Programming Team
  • 2,300 posts

Posted 22 April 2012 - 11:32 PM

Which version of the game were you using?
  • 0
Ben Brian [ aka historic_bruno ]

Wildfire Games Programmer
Contact me: ben [at] wildfiregames [dot] com

#6 Mythos_Ruler

Mythos_Ruler

    Megas Philhellene

  • 0 A.D. Project Leader
  • 14,887 posts

Posted 22 April 2012 - 11:39 PM

I only get this bug intermittently, not always.
  • 0

Michael D. Hafer [aka Mythos_Ruler]

Wildfire Games Project Leader

Contact me: michaeldhafergmailcom

 

Support Wildfire Games!

 

10298.png


#7 gudo

gudo

    Duplicarius

  • Community Members
  • PipPipPip
  • 239 posts

Posted 23 April 2012 - 04:06 AM

I can reliably reproduce this bug with trees, stone, farms, and metal mines. I haven't tried it with hunting. It also happens reliably whenever you task two women to construct a farm (only one actually gathers resources when they auto harvest.) Interestingly, this bug doesn't happen when gathering berries. (The only difference I can see is that berries are gathered in multiples of 2, while each other resource is gathered one unit at a time.)

I can not reproduce this bug using CitizenSoliders instead of Women. When using women, I can reproduce this bug even after waiting long enough for the first woman to deliver a full load of resources.

To reproduce, it helps if you assign each woman to their own control group, and only use two women.

I'm using latest SVN.

Edited by gudo, 23 April 2012 - 04:15 AM.

  • 0
Did you contribute to 0 AD?
Make sure you're in the credits!


AI Players
JuBot | RootBot | SplitBot | qBot | Marilyn | arBot